~for Alif Rayhan~

Lilypie Breastfeeding tickers

Monday, July 25, 2011

10 months old



hari ni Alif genap 10 bulan =) yeaaa.. oleh kerana abah gi kerja seminggu jadi alif dan mama pun cuti2 di kampung, tak la abah risau sangat.. jadi bila dah kampung terimbas balik saat2 berpantang dulu, cepatnya rasa masa berlalu..




- dulu, alif asyik tido saja.. sekarang, nak tidokan pun susah.. huuu.. asyik la nak main..

- dulu, tak kenal orang, siapa dukung pun takpe.. sekarang, asyik la nak mama saja, kena ambil masa baru nak dengan orang..

- dulu, baring je tido.. heee.. sekarang, takmau baring sangat, mentang2 dah boleh duduk.. mesti la nak main sambil duduk kan..

- dulu, muka baby je.. sekarang, dah muka toddler la.. lagi 2 bulan kan dah nak setahun..

- dulu, nangis je pandai.. sekarang, selain nangis leh buat2 jerit, bebel2 kalau ada benda yang dia nak atau tak puas hati..



ish2.. banyak betul lagi.. tapi biasa la.. semuanya pun normal thing.. ohh.. pada usia 10 bulan..



- alif ada 1 batang gigi, 1 lagi on d way =)

- tak merangkak tapi mengesot guna punggung.. macam mana tu.. hee.. dan dah buat gaya nak angkat punggung untuk bangun berdiri.. eh, anak mama nak jalan terus ke..
- berat terakhir masa timbang dulu, 8.5 kg.. oh sungguh semangat, sekarang abah dapat tugas dukung alif full time.. mama dah angkat tangan tak larat..

- mulut tu dah bebel2 macam2

- sangat suka naik motor, oh, ni atuk kat kampung yang ajar.. sampai setiap kali motor lalu dan bunyi dia akan pusing tengok.. suka eh, berangin je kan..


Alif: mama abah sayang kamu banyak, semoga alif sihat dan membesar jadi anak yang baik.. muahhhh



~ Alif on his 1st day ~




~ baby face lagi masa ni ~


~ sudah besar anak mama ~



3 comments:

IHSAN KHAIRIR said...

comelnya anak korang :)

EllyEllies said...

eh ihsan..lame x dgr kabar..

ayu..sayut pegi korea eh..bestnye..sronok ye balik kg..cuti eh

are-U said...

@ ihsan: TQ.. lama tak dengar kabar ihsan =)

@elly: yup.. huuu.. sayut pi kije.. haha..